Univerza v  Ljubljani           

    Biotehniška
    fakulteta

 

 

A J Š
B K T
C L U
Č M V
D N W
E O X
F P Y
G Q Z
H R Ž
I S Išči

 

 


Spoštovani!

Pred nami je Mikrobiološki slovar.

To je spletna verzija prve izdaje Mikrobiološkega slovarja, ki ga je v uredništvu (+)prof. dr. Stanka Baniča založilo Slovensko mikrobiološko društvo leta 1994. Pri pripravi tiskane verzije slovarja so ob uredniku sodelovali: (+)akad. prof. dr. Janez Batis, prof. dr. Ivanka Brglez, prof. dr. Aleksa Cimerman, (+)prof. dr. Jože Lazar, (+)prof. dr. Aleksander Konjajev, prof. dr. Srečko Koren, (+)prof. dr. Miklavž Kozak, (+)prof. dr. Ivan Mahne, prof. dr. Jožica Marin, prof. dr. France Megušar, prof. dr. Franc Viktor Nekrep, (+)prof. dr. Primož Schauer, (+)prof. dr. Marjan Vozelj.

Delo na slovarju trenutno nadaljuje terminološka komisija Slovenskega mikrobiološkega društva v sestavi: doc. dr. Darja Keše (predsednica), prof. dr. Aleksa Cimerman, prof. dr. Jernej Logar, prof. dr. Jožica Marin, prof. dr. France Megušar, prof. dr. Franc Viktor Nekrep*), dr. Andrej Steyer. 

 

Navodilo za uporabo slovarja:
po skoku na spletno stran Mikrobiološkega slovarja Vas bo klik miške na naslovu slovarja prenesel na to uvodno stran. Na njej v levem zgornjem kotu opazite črkovno mrežo: s klikom na izbrano črko s katero se začenja vaša izbrana (iskana) beseda boste preskočili na prvo stran gesel za izbrano črko. V kotu na tej strani poleg črkovne mreže zdaj opazite še mrežo zlogov, ki vas še natančneje usmerijo med več stranmi gesel k iskani besedi. Do posameznih funkcij lahko dostopate tudi s klikom na gumbih v dnu spletne strani. Vendar funkciji Iskanje v posebnem obrazcu in možnost pošiljanja Predlogov in pripomb še ne delujeta - prosimo za potrpljenje; tudi to bomo uredili!

V Ljubljani, v marcu 2002

 

Opozorilo:
v tekstu slovarja boste opazili, da so nekatera gesla zapisana z drugačno barvo (kot ta tekst). To so nova gesla, s katerimi terminološka komisija SMD dopolnjuje dosedanjo tiskano verzijo slovarja. Ko se bo tega nabralo več, bo SMD morda razmišljalo o ponatisu dopolnjene izdaje tiskane oblike slovarja.

V Ljubljani, v maju 2002  

 

-------------------------------------------------------
*) urednik spletnega e-slovarja; za vse kritike, pripombe in pobude za popravke, ki zadevajo virtualno obliko slovarja vam bom iz srca hvaležen, zato mi jih sporočajte na elektronski poštni naslov: franc.nekrep<at>bf.uni-lj.si ali franc.nekrep<at>gmail.com.