Svetilke so bile vedno pomemben del moje opreme

Že kar nekaj let imam hobi, kjer se odpravljam na razne sprehode v hribe, ki se pa nato končajo z kampiranjem. Zato pa imam del opreme, katero imam vedno na sebi, kadar se odpravim na takšno dogodivščino. Najpomembnejši del te moje opreme, brez katerega se nikoli ne moram odpraviti, pa so svetilke, oziroma ročne svetilke.

Te mi pridejo še kako prav, kadar se zvečer stemni, ter je na primer potrebno do konca postaviti šotor, ali pa si zagotoviti kakšno zavetje, kjer bi lahko nato prespal. Delanje takšnega dela, pa je v temi lahko praktično nemogoče. Zato pa imam v nahrbtniku ročne svetilke, katere pa se med seboj razlikujejo po več različnih faktorjih.

Nekatere svetilke mi služijo bolj zato, da jih lahko nekam postavim, nato pa na primer do konca postavim šotor, ter mi te svetilke zelo dobro osvetlijo celoten delavni prostor. Spet v drugih primerih, pa imam tudi nekoliko manjše svetilke, ki pa mi služijo za uporabo v zaprtih prostorih, na primer v šotoru, kjer ne rabim ne vem kako velike in močne svetilke, saj so te lahko zelo moteče.

Vedno pa imam s seboj veliko več, kot le eno svetilko, saj nikoli ne veš, kdaj se bo lahko kakšna pokvarila, kar pa bi pomenilo, da bi imel kar velik problem, saj se ne bi moral znajti v trdni temi.

Svetilke so bile vedno pomemben del moje opreme

Določene svetilke, ki pa so del moje opreme, pa imajo ravno zaradi tega, način polnjenja, kjer se polnijo s sončnimi celicami, ki so vgrajene na ohišju same svetilke. To pa je zelo uporabno, sploh pa med poletnimi dnevi, kadar je zunaj močno sonce, saj se mi lahko svetilka čez dan napolni, da jo lahko nato uporabljam ponoči, kjer pa lahko ta cikel ponavljam kolikor krat želim. Ostale svetilke ki pa jih vzamem s seboj pa so večinoma polnjene na baterijo.